Dobrodošli!!!

Budući da je hrana jedan od bitnijih faktora koji nas drži na životu ovaj blog posvećujem prije svega toj divnoj
HRANI - njenom uzgoju, obradi ...
Recepti su uglavnom bazni - dakle početak nečeg što se može nadograđivati, mijenjati, prilagođavati.
Uz temu hrane povremeni osvrt na neke zdravstvene teme mislim da ne bi trebao smetati, pa idemo dalje ...

Neke sadržaje možete pogledati na:

vrt iz snova

a dio sadržaja u drugoj formi možete pratiti i na:

Just food or ... - web site

Nadam se da ćete pronaći nešto što vas zanima, nešto što će vas razveseliti, a nadam se ponekad i pomoći.
Uživajte :)

ponedjeljak, 21. srpnja 2008.

Šarlota s mrkvom

Mrkve, mrkve, mrkvice, tko ih ne bi volio ....
Slane, slatke ... ovo je jedna od slanih varijanti ...

Sastojci:
700g velikih mrkvi
maslinovo ulje
1 mala glavica luka
1 žličica curry-a
2 žlice krupno sjeckanih oraha
2-3 žlice kosanog peršunovog lista
sol
500g svježeg sira
2 žlice kiselog vrhnja
20g instant želatine

Priprema:
1. Pristavimo slanu vodu.
2. Oprane i oguljene mrkve izrežemo na tanke ploške - najbolje pomoću noža za guljenje krumpira.
Kad voda provrije stavimo kuhati mrkvu na 2 minute.
3. Mrkve stavljamo u hladnu vodu da se brzo ohlade, najbolje pod mlaz hladne vode. Kad su dobro ohladene ostavimo ih da se dobro ocijede.
4. Nauljimo kalup i obložimo ga papirom za pečenje. Cijeli kalup obložimo ploškama mrkve prekrivajući kao crijep na krovu.
5. Na žlici maslinovog ulja ispržimo luk izrezan na sitne kockice, na luk dodamo preostalu mrkvu izrezanu na kockice. Kad se malo prodinsta dodamo orahe, curry, sol, maknemo s vatre i primiješamo sitno kosani peršunov list.
6. Svježi sir dobro izmiksamo sa kiselim vrhnjem i polako dodamo želatinu. U tako pripremljenu masu dodamo masu s mrkvom, dobro izmiješamo i ulijemo u kalup obložen ploškama mrkve. Ostatak ploški mrkve zavinemo preko nadjeva ili ih odrežemo.
7. Stavimo u hladnjak na barem 4 sata. Ukrasimo po izboru.

Nema komentara:

Prilagođeno pretraživanje