Dobrodošli!!!

Budući da je hrana jedan od bitnijih faktora koji nas drži na životu ovaj blog posvećujem prije svega toj divnoj
HRANI - njenom uzgoju, obradi ...
Recepti su uglavnom bazni - dakle početak nečeg što se može nadograđivati, mijenjati, prilagođavati.
Uz temu hrane povremeni osvrt na neke zdravstvene teme mislim da ne bi trebao smetati, pa idemo dalje ...

Neke sadržaje možete pogledati na:

vrt iz snova

a dio sadržaja u drugoj formi možete pratiti i na:

Just food or ... - web site

Nadam se da ćete pronaći nešto što vas zanima, nešto što će vas razveseliti, a nadam se ponekad i pomoći.
Uživajte :)

petak, 25. srpnja 2008.

Marmelada i pekmez od bresaka

rzo, ukusno, fino - s očuvanim vrijednim sastojcima breskve ili tradicionalno

Sastojci:
1kg bresaka
500g šećera
1 vrečica Želin-a Dolcela

Priprema:

Marmelada:

1. Oprane breskve očistimo od koštica i sameljemo.

2. Sadržaj vrečice Želina izmiješamo sa dvije žlice šećera, dodamo u voće i sve zajedno, uz miješanje, zagrijavamo do vrenja.

3. Uz stalno miješanje, dodamo preostali šećer. Kad zavrije pustimo još tri minute da vrije.

4. Još vrućom marmeladom punimo čiste, suhe staklenke i zatvorimo.

5. Kad se staklenke s marmeladom ohlade (polako), označimo ih i spremimo na hladno, tamno mjesto.

Pekmez:

1. Ako radimo pekmez, postupak je sličan. Prvi korak je isti.

2. Samljeveno voće sa malom količinom šećera stavimo da se grije do vrenja.
3. Uz miješanje, kuhamo voće dvadesetak minuta, te dodamo preostali šećer.
4. Masu kuhamo dok se ne zgusne do željene gustoće.(malu količinu stavimo na tanjuric da se ohladi, pa probamo).

5. Još vrućim pekmezom punimo čiste, suhe staklenke i zatvorimo.

6. Kad se staklenke s pekmezom ohlade (polako), označimo ih i spremimo na hladno, tamno mjesto.

Nema komentara:

Prilagođeno pretraživanje