Dobrodošli!!!

Budući da je hrana jedan od bitnijih faktora koji nas drži na životu ovaj blog posvećujem prije svega toj divnoj
HRANI - njenom uzgoju, obradi ...
Recepti su uglavnom bazni - dakle početak nečeg što se može nadograđivati, mijenjati, prilagođavati.
Uz temu hrane povremeni osvrt na neke zdravstvene teme mislim da ne bi trebao smetati, pa idemo dalje ...

Neke sadržaje možete pogledati na:

vrt iz snova

a dio sadržaja u drugoj formi možete pratiti i na:

Just food or ... - web site

Nadam se da ćete pronaći nešto što vas zanima, nešto što će vas razveseliti, a nadam se ponekad i pomoći.
Uživajte :)

četvrtak, 4. rujna 2008.

Fina krema od jabuka



Sastojci:
700g jabuka
100g šećera u prahu
cimet
70g škrobnog brašna npr. Gustin
1,3dl mlijeka
2 vanil šećera
2 jaja

Priprema:
1. Jabuke ogulimo i očistimo, pa koricu i sredinu prokuhamo u 2 dl vode. Dobro procijedimo i u vodu dodamo cimet i žlicu šećera, te zakuhamo.
2. Jabuke, koje smo narezali na kockice, stavimo kuhati u vodu s šećerom i cimetom, dok se ne počnu raspadati. Dobro ih ocijedimo.
3. Istučemo jaja sa preostalim šećerom, škrobnim brašnom i mlijekom. Pomalo primiješamo sok od kuhanja jabuka i kuhamo na pari dok ne dobijemo gustu kremu.
4. Umiješamo u kremu propasirane jabuke i smjesu ulijemo u navlaženi kalup.
5. Hladimo u hladnjaku najmanje 4-5 sati da se dobro stegne.
6. Ukrasimo orasima, cimetom i/ili slatkim tučenim vrhnjem.

Ako želimo dobiti svjetliju kremu ne stavimo cimet, ili ga stavimo malo.

2 komentara:

Anonimno kaže...

Brus jesi vidjela da si osvojila nagradu...??? Monsoon je izvukla dobitnike...pogledaj njen blog..
Pusss

Meddi

Brusy kaže...

Joj hvala MEdiha :))
Jučer sam gledala jel ima promjena, ali danas hihihi nisam do sad kad sam vidjela tvoj komentar :))
Baš lijepo i da si ti novi domaćin :))
Kram

Prilagođeno pretraživanje