
Sastojci:
700g jabuka
100g šećera u prahu
cimet
70g škrobnog brašna npr. Gustin
1,3dl mlijeka
2 vanil šećera
2 jaja
Priprema:
1. Jabuke ogulimo i očistimo, pa koricu i sredinu prokuhamo u 2 dl vode. Dobro procijedimo i u vodu dodamo cimet i žlicu šećera, te zakuhamo.
2. Jabuke, koje smo narezali na kockice, stavimo kuhati u vodu s šećerom i cimetom, dok se ne počnu raspadati. Dobro ih ocijedimo.
3. Istučemo jaja sa preostalim šećerom, škrobnim brašnom i mlijekom. Pomalo primiješamo sok od kuhanja jabuka i kuhamo na pari dok ne dobijemo gustu kremu.
4. Umiješamo u kremu propasirane jabuke i smjesu ulijemo u navlaženi kalup.
5. Hladimo u hladnjaku najmanje 4-5 sati da se dobro stegne.
6. Ukrasimo orasima, cimetom i/ili slatkim tučenim vrhnjem.
Ako želimo dobiti svjetliju kremu ne stavimo cimet, ili ga stavimo malo.
2 komentara:
Brus jesi vidjela da si osvojila nagradu...??? Monsoon je izvukla dobitnike...pogledaj njen blog..
Pusss
Meddi
Joj hvala MEdiha :))
Jučer sam gledala jel ima promjena, ali danas hihihi nisam do sad kad sam vidjela tvoj komentar :))
Baš lijepo i da si ti novi domaćin :))
Kram
Objavi komentar