Dobrodošli!!!

Budući da je hrana jedan od bitnijih faktora koji nas drži na životu ovaj blog posvećujem prije svega toj divnoj
HRANI - njenom uzgoju, obradi ...
Recepti su uglavnom bazni - dakle početak nečeg što se može nadograđivati, mijenjati, prilagođavati.
Uz temu hrane povremeni osvrt na neke zdravstvene teme mislim da ne bi trebao smetati, pa idemo dalje ...

Neke sadržaje možete pogledati na:

vrt iz snova

a dio sadržaja u drugoj formi možete pratiti i na:

Just food or ... - web site

Nadam se da ćete pronaći nešto što vas zanima, nešto što će vas razveseliti, a nadam se ponekad i pomoći.
Uživajte :)

petak, 25. srpnja 2008.

Marmelada od krušaka s jabukama

Jedna laaagana marmelada

Sastojci:
1,5kg krušaka
0,5kg jabuka
1kg šećera

Priprema:
1. Oprane kruške i jabuke očistiti od koštica i narezati na manje komade.
Staviti u širu posudu, malo posipati sa šećerom, poklopiti i staviti na laganu vatru da malo puste sok (nekoliko minuta).
1. Otklopiti i štapnim mikserom izmiksati, te pustiti da se kuha 20-tak minuta.
2. Dodati preostali šećer i kuhati do željene gustoće.
3. Čiste i suhe staklenke posložiti na kuhinjsku krpu ili podmetač, te ih puniti još vrućom marmeladom i zatvoriti.

Količina šećera ovisi o slatkoći plodova od kojih spravljamo marmeladu.
Osobno, stavljam i koru od voća jer nama odgovara da se ima što grickati, a plodovi nisu kemijski tretirani.
Ako se radi od kupovnog voća, svakako bih preporučila odstranjivanje kore.

Nema komentara:

Prilagođeno pretraživanje