Dobrodošli!!!

Budući da je hrana jedan od bitnijih faktora koji nas drži na životu ovaj blog posvećujem prije svega toj divnoj
HRANI - njenom uzgoju, obradi ...
Recepti su uglavnom bazni - dakle početak nečeg što se može nadograđivati, mijenjati, prilagođavati.
Uz temu hrane povremeni osvrt na neke zdravstvene teme mislim da ne bi trebao smetati, pa idemo dalje ...

Neke sadržaje možete pogledati na:

vrt iz snova

a dio sadržaja u drugoj formi možete pratiti i na:

Just food or ... - web site

Nadam se da ćete pronaći nešto što vas zanima, nešto što će vas razveseliti, a nadam se ponekad i pomoći.
Uživajte :)

petak, 25. srpnja 2008.

Fini pekmez od rajčica, krušaka, šljiva i jabuka

Fini pekmez zaista osebujnog okusa

Sastojci:
1/2kg rajčica
1/2kg krušaka
1/2kg šljiva
1/2kg jabuka
1kg šećera

Priprema:
1. Rajčice prokuhamo i propasiramo.
2. Oprano voće, očistimo i sameljemo.
3. Propasirane rajčice i samljeveno voće kuhamo zajedno, oko 20 minuta, te dodamo šećer. Kuhamo dalje, dok se masa ne zgusne.
4. Još vrući pekmez izlijemo u staklenke koje odmah zatvorimo.

Poklopce ili celofan za zatvaranje staklenki obrišemo alkoholom i takva zimnica se ne kvari.
Umjesto ovog voća možemo koristiti i marelice, višnje i sl.

Osnovni recept iz knjige: Zimnica Vere Hruš

Nema komentara:

Prilagođeno pretraživanje