
Sastojci:
- 500g očišćenog poriluka narezanog na kolutiće širine 1cm
- 400g krumpira
- 100g mrkve
- 50g dimljenih kobasica
- 50g pancete
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 žlice zobenih pahuljica
- 2 žlice raženog brašna
- 3 žlice maslinovog ulja
- 500ml vrućeg mlijeka svježe naribani muškatni oraščić
- sol, bijeli papar
- 50-100g gaude
1. Krumpir skuhati u ljusci. Očistiti i narezati na kockice.
2. U kipućoj vodi nakratko prokuhati poriluk, i isto tako prokuhati mrkvu narezanu na kolutiće. 3. U međuvremenu narezatu kobasice i pancetu na sitnije komadiće.
4. Posudu za pečenje nauljiti žlicom maslinovog ulja i posipati zobenim pahuljicama. Nakratko staviti u pećnicu prethodno zagrijanu na 200°C.
5. Na pahuljice posložiti kockice krumpira, poriluk, mrkvu, pancetu i kobasice.
6. Na tri žlice maslinovog ulja lagano popržiti raženo brašno, zalijati vrućim mlijekom, dodati muškatni oraščić, sol i papar, te lagano prokuhati.
7. Umak prelijati po pripremljenom povrću, panceti i kobasicama.
8. Preko sadržaja naribati sir i zapeći, otprilike 30 minuta.
Ukoliko netko ne jede meso - može ovaj poriluk složiti i bez kobasica i pancete, samo treba povečati količinu začina.
Nema komentara:
Objavi komentar