Dobrodošli!!!

Budući da je hrana jedan od bitnijih faktora koji nas drži na životu ovaj blog posvećujem prije svega toj divnoj
HRANI - njenom uzgoju, obradi ...
Recepti su uglavnom bazni - dakle početak nečeg što se može nadograđivati, mijenjati, prilagođavati.
Uz temu hrane povremeni osvrt na neke zdravstvene teme mislim da ne bi trebao smetati, pa idemo dalje ...

Neke sadržaje možete pogledati na:

vrt iz snova

a dio sadržaja u drugoj formi možete pratiti i na:

Just food or ... - web site

Nadam se da ćete pronaći nešto što vas zanima, nešto što će vas razveseliti, a nadam se ponekad i pomoći.
Uživajte :)

srijeda, 16. srpnja 2008.

Zapečeni poriluk sa povrćem, sirom i suhim mesom


Sastojci:
  1. 500g očišćenog poriluka narezanog na kolutiće širine 1cm
  2. 400g krumpira
  3. 100g mrkve
  4. 50g dimljenih kobasica
  5. 50g pancete
  6. 1 žlica maslinovog ulja
  7. 2 žlice zobenih pahuljica
  8. 2 žlice raženog brašna
  9. 3 žlice maslinovog ulja
  10. 500ml vrućeg mlijeka svježe naribani muškatni oraščić
  11. sol, bijeli papar
  12. 50-100g gaude
Priprema:
1. Krumpir skuhati u ljusci. Očistiti i narezati na kockice.

2. U kipućoj vodi nakratko prokuhati poriluk, i isto tako prokuhati mrkvu narezanu na kolutiće.
3. U međuvremenu narezatu kobasice i pancetu na sitnije komadiće.
4. Posudu za pečenje nauljiti žlicom maslinovog ulja i posipati zobenim pahuljicama. Nakratko staviti u pećnicu prethodno zagrijanu na 200°C.
5. Na pahuljice posložiti kockice krumpira, poriluk, mrkvu, pancetu i kobasice.

6. Na tri žlice maslinovog ulja lagano popržiti raženo brašno, zalijati vrućim mlijekom, dodati
muškatni oraščić, sol i papar, te lagano prokuhati.
7. Umak prelijati po pripremljenom povrću, panceti i kobasicama.

8. Preko sadržaja naribati sir i zapeći, otprilike 30 minuta.


Ukoliko netko ne jede meso - može ovaj poriluk složiti i bez kobasica i pancete, samo treba povečati količinu začina.

Nema komentara:

Prilagođeno pretraživanje