Dobrodošli!!!

Budući da je hrana jedan od bitnijih faktora koji nas drži na životu ovaj blog posvećujem prije svega toj divnoj
HRANI - njenom uzgoju, obradi ...
Recepti su uglavnom bazni - dakle početak nečeg što se može nadograđivati, mijenjati, prilagođavati.
Uz temu hrane povremeni osvrt na neke zdravstvene teme mislim da ne bi trebao smetati, pa idemo dalje ...

Neke sadržaje možete pogledati na:

vrt iz snova

a dio sadržaja u drugoj formi možete pratiti i na:

Just food or ... - web site

Nadam se da ćete pronaći nešto što vas zanima, nešto što će vas razveseliti, a nadam se ponekad i pomoći.
Uživajte :)

utorak, 2. rujna 2008.

Torta "Medvjedica dobrog srca"

Sastojci:
Osnovni recept:
2 pakiranja tiramisu "Dolcela"
1,1l prokuhanog hladnog mlijeka
2 žlice Nesquicka (ili nekog drugog instant kakao napitka)
1 paket piškota
1kg banana
1 limun (sok)
5 komada čokoladnih bananica

Za ukrašavanje:
1 vrečica Hit šlaga "Dolcela"
1,25dl prokuhanog hladnog mlijeka
šećerna masa za ukrašavanje torti by PattyC
bomboni
nekoliko kapi arome jagode

Glace Royale (bijela glazura)
1 bjelanjak
1/2 žlice limunovog soka
225g šećera u prahu

Priprema:
Osnovni recept
1. Kalup u kojem ćemo pripremati tortu obložimo aluminijskom ili prozirnom folijom.
2. U jednoj zdjeli izmiješamo 5dl mlijeka sa kakao instant prahom.
3. Limunov sok u drugoj zdjeli pomiješamo sa cca. 5dl vode.
4. Banane očistimo i prerežemo po dužini i na pola, te ih stavimo u razrijeđeni limunov sok.
5. Čokoladne bananice izrežemo na manje komadiće.
6. Tiramisu kremu napravimo po uputstvu s kutije.
7. U obloženi kalup stavimo tanki sloj kreme, pa red piškota koje smo prije toga lagano umocili u mlijeko s instant kakao napitkom. Zatim opet stavimo tanki sloj kreme, red banana, pa sloj kreme.
8. Ponovimo postupak s piškotima, kremom, bananama, dodamo čokoladne banane, pa opet stavimo kremu i na kraju utisnemo zadnji red piškota.
9. Ostavimo na hladnom barem 12 sati.

Ukrašavanje:
1. Za ukrašavanje sam, ovaj puta, koristila šećernu masu by PattyC, tako da sam masi dodala 4 kapi arome, izvaljala je na tanko i njome prekrila tortu i napravila srčeka i usnice.
2. Bijele zone sam napravila od Glace Royale-a.
3. Za bočne stranice sam koristila Hit šlag "Dolcela" sa 2 kapi arome.
4. Još koji bombončić za okice i trepavice, obavezna srčeka na nogama i torta je gotova.

Glace Royale
1. Od bjelanjka napravimo, ne prečvrsti snijeg.
2. U snijeg, uz neprekidno miješanje, naizmjence dodajemo kap limunovog soka i šećer u prahu, dok ne potrošimo sastojke.

Instant kakao sam koristila jer je torta bila za djecu pa nisam stavljala kavu. Ovako se može složiti kolač i ukrasiti šlagom.

Nema komentara:

Prilagođeno pretraživanje