Dobrodošli!!!

Budući da je hrana jedan od bitnijih faktora koji nas drži na životu ovaj blog posvećujem prije svega toj divnoj
HRANI - njenom uzgoju, obradi ...
Recepti su uglavnom bazni - dakle početak nečeg što se može nadograđivati, mijenjati, prilagođavati.
Uz temu hrane povremeni osvrt na neke zdravstvene teme mislim da ne bi trebao smetati, pa idemo dalje ...

Neke sadržaje možete pogledati na:

vrt iz snova

a dio sadržaja u drugoj formi možete pratiti i na:

Just food or ... - web site

Nadam se da ćete pronaći nešto što vas zanima, nešto što će vas razveseliti, a nadam se ponekad i pomoći.
Uživajte :)

ponedjeljak, 25. kolovoza 2008.

Tartar umak

Sastojci:
2 žutanjka
1 žličica senfa
do 2 dl ulja
1/2 limuna(sok)
bijeli papar
sol
1/2 dl bijelog vina
do 2 dl kiselog vrhnja
1 srednje veliki kiseli krastavac
1 žlica ukiseljenih kapara
nasjeckani peršinov list

Priprema:
1. U posudu stavimo 2 žutanjka, žlićicu senfa i par kapi ulja.
2. Miksamo na srednjoj brzini. Kad se masa dobro poveže, polako dolijevamo ulja do 2 dl(može i manje) uz neprekidno miksanje.
3. U masu dodamo limunov sok, bijeli papar i sol i sve zajedno dobro izmiksamo. Dodamo vino.
4. Dodamo kiselo vrhnje - do 2 dl (može i manje), te lagano umiješamo.
5. U pripremljenu masu dodamo sitno narezane kockice kiselog krastavca, sitno nasjeckani peršinov list i sitno nasjeckane kapare, te dobro izmiješamo.

U umak u početku stavimo manje začina (sol, papar, limunov sok), pa kad odstoji i okusi se prožmu po želji još začinimo.

Nema komentara:

Prilagođeno pretraživanje