Dobrodošli!!!

Budući da je hrana jedan od bitnijih faktora koji nas drži na životu ovaj blog posvećujem prije svega toj divnoj
HRANI - njenom uzgoju, obradi ...
Recepti su uglavnom bazni - dakle početak nečeg što se može nadograđivati, mijenjati, prilagođavati.
Uz temu hrane povremeni osvrt na neke zdravstvene teme mislim da ne bi trebao smetati, pa idemo dalje ...

Neke sadržaje možete pogledati na:

vrt iz snova

a dio sadržaja u drugoj formi možete pratiti i na:

Just food or ... - web site

Nadam se da ćete pronaći nešto što vas zanima, nešto što će vas razveseliti, a nadam se ponekad i pomoći.
Uživajte :)

nedjelja, 24. kolovoza 2008.

Brzi sladoled od banana

Osnovni recept je iz Vacsy knjižice

Sastojci za 4 osobe:
Prva varijanta:
2 banane
1 Šlag hit Dolcela
1 dl prokuhanog hladnog mlijeka

Druga varijanta:
2 banane
2 dl mlijeka
meda ili šećera po potrebi

Za ukrašavanje:
šlag, čokolada, voćni ili čokoladni preljev ...

Priprema:
1. Banane očistimo, narežemo na manje komade i smrznemo.
2. Umutimo jedan Šlag-hit Dolcela ili 2dl mlijeka ohladimo u zamrzivaču do pred smrzavanje te štapnim mikserom izmiksamo u šlag.
3. Stavimo smrznute komadiće banana u užu visoku posudu i na njih stavimo žlicu(vrhom) šlaga i štapnim mikserom s dodatkom za sjeckanje sjeckamo i po potrebi dodajemo još šlaga.
4. Po potrebi dodamo šećer, iako ako se radi sa Hit šlagom uz slatke banane nije potrebno.
5. Ovako pripremljen sladoled serviramo odmah ili ga spremimo u zamrzivač. Kad dodu gosti ili se zaželimo sladoleda - izvadimo posudu sa sladoledom na 5 minuta i serviramo sladoled sa svojim omiljenim dodacima ( šlag, čokolada, voćni preljev...).

Na ovaj način možemo spravljati razne voćne sladolede ( breskve, marelice, maline, jagode - naročito šumske...) - banane su se meni pokazale kao najbolji voćni izbor jer nemaju puno vode pa se prilikom smrzavanja ne stvaraju veliki kristalici u voćki, a i dovoljno su slatke i imaju jaku aromu.

1 komentar:

nino kaže...

KOLAČ JE SUPER ALI JE PUNO ZA PISAT

Prilagođeno pretraživanje