Jedna laaagana marmelada
Sastojci:
1,5kg krušaka
0,5kg jabuka
1kg šećera
Priprema:
1. Oprane kruške i jabuke očistiti od koštica i narezati na manje komade.
Staviti u širu posudu, malo posipati sa šećerom, poklopiti i staviti na laganu vatru da malo puste sok (nekoliko minuta).
1. Otklopiti i štapnim mikserom izmiksati, te pustiti da se kuha 20-tak minuta.
2. Dodati preostali šećer i kuhati do željene gustoće.
3. Čiste i suhe staklenke posložiti na kuhinjsku krpu ili podmetač, te ih puniti još vrućom marmeladom i zatvoriti.
Količina šećera ovisi o slatkoći plodova od kojih spravljamo marmeladu.
Osobno, stavljam i koru od voća jer nama odgovara da se ima što grickati, a plodovi nisu kemijski tretirani.
Ako se radi od kupovnog voća, svakako bih preporučila odstranjivanje kore.
Nema komentara:
Objavi komentar