Dobrodošli!!!

Budući da je hrana jedan od bitnijih faktora koji nas drži na životu ovaj blog posvećujem prije svega toj divnoj
HRANI - njenom uzgoju, obradi ...
Recepti su uglavnom bazni - dakle početak nečeg što se može nadograđivati, mijenjati, prilagođavati.
Uz temu hrane povremeni osvrt na neke zdravstvene teme mislim da ne bi trebao smetati, pa idemo dalje ...

Neke sadržaje možete pogledati na:

vrt iz snova

a dio sadržaja u drugoj formi možete pratiti i na:

Just food or ... - web site

Nadam se da ćete pronaći nešto što vas zanima, nešto što će vas razveseliti, a nadam se ponekad i pomoći.
Uživajte :)

ponedjeljak, 11. kolovoza 2008.

Mogao bi biti sataraš, ali nije ...

Sataraš sa sojom ili svinjskim mesom - nije sataraš kad nije samo povrće, ali jelo je vrlo ukusno

Sastojci:
2-3 velike glavice luka
125g suhih sojinih komadića (prokuhanih) ili 400g svinjskog mesa (kockice)
4-5 komada paprike
4-5 komada rajčice
1 žlica šećera
1 ljuta feferona (sitni nasjeckana)
1 žlica Vegete

Priprema:
1. Na malo masnoće dinstati luk izrezan na ploške ( poklopljeno).
2. Na lijepo izdinstani luk stavimo kockice soje ili svinjetine, malo posolimo i prodinstamo.
3. Dodamo paprike izrezane na rezance i prodinstamo.
4. Rajčice izrežemo na kockice i stavimo na prodinstanu masu, te dodamo šećer, Vegetu i nasjeckanu feferonu.
5. Pustimo da se kuha kako tko voli, do faze kad povrće još krcka pod zubima ili do faze kad je povrće raskuhano.

Posluživanje:
Uz ovo jelo prija pire krumpir ili kuhana tjestenina i naravno sezonska ili kisela salata.

Nema komentara:

Prilagođeno pretraživanje