Dobrodošli!!!

Budući da je hrana jedan od bitnijih faktora koji nas drži na životu ovaj blog posvećujem prije svega toj divnoj
HRANI - njenom uzgoju, obradi ...
Recepti su uglavnom bazni - dakle početak nečeg što se može nadograđivati, mijenjati, prilagođavati.
Uz temu hrane povremeni osvrt na neke zdravstvene teme mislim da ne bi trebao smetati, pa idemo dalje ...

Neke sadržaje možete pogledati na:

vrt iz snova

a dio sadržaja u drugoj formi možete pratiti i na:

Just food or ... - web site

Nadam se da ćete pronaći nešto što vas zanima, nešto što će vas razveseliti, a nadam se ponekad i pomoći.
Uživajte :)

četvrtak, 24. srpnja 2008.

Salzburški paprenjaci iznenađenja (moja verzija)

Osnovni sastojci:

  • naribana korica jednog limuna
  • 5g sušene narančine korice
  • 300g glatkog brašna
  • 1/2 čajne žličice cimeta u prahu
  • 1 čajna žličica mljevenog papra
  • 1/2 čajne žličice mljevenog klinčića
  • 1/2 čajne žličice ribanog muškatnog oraščića
  • prstohvat soli
  • 1 čajna žličica praška za pecivo
  • 3 jaja
  • 250g šećera

Za punjenje:
  • 50g marcipana
  • 50g suhog voća ( šljive, marelice ...)
  • 50g čokolade s orasima

Za čokoladu s orasima:
  • 30g čokolade za kuhanje
  • 20g mljevenih oraha
  • 1 čajna žličica ulja

Priprema:

1. Pjenasto izmiješamo jaja sa šećerom i dodamo izmiješano brašno sa praškom za pecivo, cimetom, paprom, klinčićima, muškatnim oraščićem i soli.
2. Sastojke dobro izmiješamo i pokrivenu mješavinu ostavimo pola sata da miruje. Tijesto izvaljamo i izrežemo krugove oko 6 cm promjera.
3. Od marcipana napravimo kuglice, isto tako i od čokolade s orasima, a suho voće izrežemo na komadiće odgovarajuće veličine. Tako pripremljeno stavljamo na sredinu krugova i oblikujemo kuglice.
Ostavimo stajati 4 sata da se kuglice prosuše, na masnom papiru za pečenje.
4. Pečemo 25 minuta u pećnici, prethodno zagrijanoj, na 175°C.5. Kad se paprenjaci ohlade ukrasimo ih čokoladom i bijelom glazurom po izboru.

Priprema čokolade s orasima:

Na pari miješamo čokoladu, orahe i ulje da dobijemo kompaktnu masu. Kad se masa ohladi radimo kuglice.

Nema komentara:

Prilagođeno pretraživanje