Osnovni sastojci:
- naribana korica jednog limuna
- 5g sušene narančine korice
- 300g glatkog brašna
- 1/2 čajne žličice cimeta u prahu
- 1 čajna žličica mljevenog papra
- 1/2 čajne žličice mljevenog klinčića
- 1/2 čajne žličice ribanog muškatnog oraščića
- prstohvat soli
- 1 čajna žličica praška za pecivo
- 3 jaja
- 250g šećera
Za punjenje:
- 50g marcipana
- 50g suhog voća ( šljive, marelice ...)
- 50g čokolade s orasima
Za čokoladu s orasima:
- 30g čokolade za kuhanje
- 20g mljevenih oraha
- 1 čajna žličica ulja
Priprema:
1. Pjenasto izmiješamo jaja sa šećerom i dodamo izmiješano brašno sa praškom za pecivo, cimetom, paprom, klinčićima, muškatnim oraščićem i soli.
2. Sastojke dobro izmiješamo i pokrivenu mješavinu ostavimo pola sata da miruje. Tijesto izvaljamo i izrežemo krugove oko 6 cm promjera.
3. Od marcipana napravimo kuglice, isto tako i od čokolade s orasima, a suho voće izrežemo na komadiće odgovarajuće veličine. Tako pripremljeno stavljamo na sredinu krugova i oblikujemo kuglice.
Ostavimo stajati 4 sata da se kuglice prosuše, na masnom papiru za pečenje.
4. Pečemo 25 minuta u pećnici, prethodno zagrijanoj, na 175°C.5. Kad se paprenjaci ohlade ukrasimo ih čokoladom i bijelom glazurom po izboru.
Priprema čokolade s orasima:
Na pari miješamo čokoladu, orahe i ulje da dobijemo kompaktnu masu. Kad se masa ohladi radimo kuglice.
Nema komentara:
Objavi komentar