Dobrodošli!!!

Budući da je hrana jedan od bitnijih faktora koji nas drži na životu ovaj blog posvećujem prije svega toj divnoj
HRANI - njenom uzgoju, obradi ...
Recepti su uglavnom bazni - dakle početak nečeg što se može nadograđivati, mijenjati, prilagođavati.
Uz temu hrane povremeni osvrt na neke zdravstvene teme mislim da ne bi trebao smetati, pa idemo dalje ...

Neke sadržaje možete pogledati na:

vrt iz snova

a dio sadržaja u drugoj formi možete pratiti i na:

Just food or ... - web site

Nadam se da ćete pronaći nešto što vas zanima, nešto što će vas razveseliti, a nadam se ponekad i pomoći.
Uživajte :)

petak, 22. kolovoza 2008.

Krumpir iz pećnice

Niste stigli nabaviti namirnice za ručak? Sigurno kod kuće imate kilogram krumpira i malo suhog mesa. - recept je prilog igri na stranici dalmacija down under

Sastojci za 4 osobe:
1kg krumpira
150g dimljene pancete
2 žlice brašna
1 žlica Vegete
5dl mlake vode

Priprema:
1. Uključite pećnicu na 250°C.
2. Tepsiju za pečenje lagano nauljite.
3. Oguljene krumpire izrežite na tanke ploškice i stavite u tepsiju.
4. U pola litre mlake vode dodajte brašno i vegetu i zalijte po krumpiru. Tepsiju stavite u zagrijanu pećnicu.
5. Pecite oko 15 minuta, da krumpir omekša (probajte ga bocnuti nožem).
6. Izvadite tepsiju iz pećnice i na krumpir poslažite pancetu izrezanu na tanke listice. Tepsiju stavite natrag u pećnicu i pecite još cca.15 minuta.
7. Servirajte stol i jelo je gotovo.

Umjesto pancete može se koristiti i neko drugo suho meso ili kobasice.

Umjesto Vegete možete koristiti začinsku sol po ukusu -. naravno :))

Ako koristite masniju slaninu, dobro ju je prije lagano ispeći na tavici da pusti višak masti, kako jelo ne bi bilo premasno.
Ukusno je ako se servira uz kiselu salatu (cikla, paprika ili krastavci), a u sezoni svakako koristiti svježe salate.
Može se jesti kao glavno jelo ili kao toplo predjelo.

Prilagođeno pretraživanje