Dobrodošli!!!

Budući da je hrana jedan od bitnijih faktora koji nas drži na životu ovaj blog posvećujem prije svega toj divnoj
HRANI - njenom uzgoju, obradi ...
Recepti su uglavnom bazni - dakle početak nečeg što se može nadograđivati, mijenjati, prilagođavati.
Uz temu hrane povremeni osvrt na neke zdravstvene teme mislim da ne bi trebao smetati, pa idemo dalje ...

Neke sadržaje možete pogledati na:

vrt iz snova

a dio sadržaja u drugoj formi možete pratiti i na:

Just food or ... - web site

Nadam se da ćete pronaći nešto što vas zanima, nešto što će vas razveseliti, a nadam se ponekad i pomoći.
Uživajte :)

četvrtak, 4. rujna 2008.

Lagana torta od sira, s dumbirom

Brza, jednostavna, a sočna i ukusna torta od sira

Sastojci:
Osnovni sastojci:
3 jaja
300g svježeg sira
300g šećera
300g brašna
1 Prašak za pecivo Dolcela
60g maslaca ili margarina
1 žličica naribanog svježeg dumbira
Za preljev:
1 žlica naribanog đumbira
1 žlica meda

Priprema:
1. Od bjelanjaka napravimo čvrsti snijeg.
2. Žutanjke tučemo sa šećerom i naribanim đumbirom. Umiješamo propasirani sir, brašno, Prašak za pecivo, otopljeni maslac i na kraju snijeg od bjelanjaka.
3. Masu usipamo u kalup obložen papirom za pečenje ( ili namašten i pobrašnjen kalup) i stavimo peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C. Pečemo oko 45 minuta.
4. Kad je torta pečena, dobro ju ohladimo.
5. U međuvremenu u 1 dl vode lagano prokuhamo đumbir narezan na listiće. Kad se tekućina ohladi do mlakog, dodamo med i dobro izmiješamo. Tim preljevom prelijemo tortu.
6. Ukrasimo slatkim tučenim vrhnjem, ribanim đumbirom i/ili voćem po želji.

Ova torta se može napraviti i kao kolač.

Nema komentara:

Prilagođeno pretraživanje