
Sastojci:
2-3 glavice luka
2-3 žlice ulja
2 žlice brašna
7dl juhe
1/2dl kiselog vrhnja
1 žlica limunovog soka
Priprema:
1. S malo masnoće i brašna napraviti zapršku (lagano na masnoći popržiti malo brašna da ostane bijelo).
2. Na zapršku dodati sitno nasjeckani luk i na laganoj vatri dinstati dok luk ne postane staklast (cca 10min) - poklopljeno.
3. Zalijati sa kipućom juhom u kojoj se kuhalo meso, dodavajući juhu polako do željene gustoče, uz miješanje.
4. Pustiti da se kuha 15 minuta (na laganoj vatri uz povremeno miješanje), po potrebi dodati sol, maknuti s vatre, te primiješati kiselo vrhnje i limunov sok.
Servirati uz meso koje se kuhalo u juhi ili uz pečenje.
Nikako ne bih savjetovala zgušnjavanje sosa kasnijim dodavanjem brašna.
Nema komentara:
Objavi komentar