Dobrodošli!!!

Budući da je hrana jedan od bitnijih faktora koji nas drži na životu ovaj blog posvećujem prije svega toj divnoj
HRANI - njenom uzgoju, obradi ...
Recepti su uglavnom bazni - dakle početak nečeg što se može nadograđivati, mijenjati, prilagođavati.
Uz temu hrane povremeni osvrt na neke zdravstvene teme mislim da ne bi trebao smetati, pa idemo dalje ...

Neke sadržaje možete pogledati na:

vrt iz snova

a dio sadržaja u drugoj formi možete pratiti i na:

Just food or ... - web site

Nadam se da ćete pronaći nešto što vas zanima, nešto što će vas razveseliti, a nadam se ponekad i pomoći.
Uživajte :)

nedjelja, 24. kolovoza 2008.

Sos od luka

Sastojci:
2-3 glavice luka
2-3 žlice ulja
2 žlice brašna
7dl juhe
1/2dl kiselog vrhnja
1 žlica limunovog soka

Priprema:
1. S malo masnoće i brašna napraviti zapršku (lagano na masnoći popržiti malo brašna da ostane bijelo).
2. Na zapršku dodati sitno nasjeckani luk i na laganoj vatri dinstati dok luk ne postane staklast (cca 10min) - poklopljeno.
3. Zalijati sa kipućom juhom u kojoj se kuhalo meso, dodavajući juhu polako do željene gustoče, uz miješanje.
4. Pustiti da se kuha 15 minuta (na laganoj vatri uz povremeno miješanje), po potrebi dodati sol, maknuti s vatre, te primiješati kiselo vrhnje i limunov sok.

Servirati uz meso koje se kuhalo u juhi ili uz pečenje.
Nikako ne bih savjetovala zgušnjavanje sosa kasnijim dodavanjem brašna.

Nema komentara:

Prilagođeno pretraživanje