Sastojci:
200g voća ( breskve, maliner, kivi, banane, kruške, jabuke, grožđe)
200g šećera u prahu
1 vrhom puna žlica Želina ( za brzo ukuhavanje voća)
2 sitno naribane tvrđe gume za žvakanje (npr. Čunga Lunga)
ulje
kristal šećer
Priprema:
1. Voće fino sameljemo ( mikserom, ili nekoliko puta kroz mašinu za mljevenje mesa).
2. Izmiješamo žlicu Želin-a sa dvije žlice šećera, dodamo voće i gumu za žvakanje i grijemo do vrenja.
3. Uz stalno miješanje dodajemo preostali šećer. Kuhamo, uz neprekidno miješanje, tri minute.
4. Masu izlijemo u prethodno pripremljenu posudu, koju smo obložili namaštenim papirom za pećenje, te poravnamo.
5. Kad se masa ohladi režemo ju modlicama ili na oblike koje želimo. Svaki bombon uvaljamo u kristal šećer i ostavimo ih na sobnoj temperaturi da se malo prosuše.
Ukoliko nemamo svježe voće, možemo koristiti sokove, ili voćne kaše.
1 komentar:
Evo ovih zeleica... :)
ps: ovo je moj drugi blog na kojem ce biti slanih i slatkih jela na nasem jeziku.. :)
Objavi komentar