Tek otvorenjem londonskog hotela "Carlton", desert "Peche Melba" je službeno stavljen na jelovnik.
Sastojci za 2 osobe
Osnovni sastojci:
2 breskve
100g šećera
1/4 mahune vanilije
2 velike kugle sladoleda od vanilije
5-7 badema
Umak od svježih malina:
125g svježih malina
1-2 žlice šećera u prahu
Priprema:
Osnova:
1. Breskve operemo, raspolovimo, odstranimo im koštice. Posložimo ih u posudu, posipamo šećerom, dodamo vaniliju, te prelijemo s toliko vode da budu samo pokrivene.
2. Tako pripremljene breskve kuhamo tri minute. Breskve ogulimo i stavimo u hladnjak. U hladnjak stavimo i posudice u kojima ćemo servirati desert.
3. Bademe pofurimo i izrežemo na štapice.
Umak od svježih malina
1. Maline očistimo, operemo i zajedno sa šećerom u prahu izmiksamo.
Serviranje:
1. U rashlađenu posudicu za serviranje stavimo prvo kuglicu sladoleda te držimo u hladnjaku da sladoled malo otpusti.
2. Za to vrijeme malo popržimo bademe.
3. Na svaku kuglicu sladoleda složimo po dvije polovice ohladene breskve.
4. Sve prelijemo umakom od svježih malina, te na kraju posipamo, još toplim, štapićima badema.
5. Poslužimo odmah.
Osnovni recept iz mjesečnika "Moja kuhinja" 6/1991
Čokoljupci bi mogli dodati malo čokolade, lješnjakoljupci malo krupno sjeckanih lješnjaka...
Nema komentara:
Objavi komentar