Sastojci:
2 žutanjka
1 žličica senfa
do 2 dl ulja
1/2 limuna(sok)
bijeli papar
sol
1/2 dl bijelog vina
do 2 dl kiselog vrhnja
1 srednje veliki kiseli krastavac
1 žlica ukiseljenih kapara
nasjeckani peršinov list
Priprema:
1. U posudu stavimo 2 žutanjka, žlićicu senfa i par kapi ulja.
2. Miksamo na srednjoj brzini. Kad se masa dobro poveže, polako dolijevamo ulja do 2 dl(može i manje) uz neprekidno miksanje.
3. U masu dodamo limunov sok, bijeli papar i sol i sve zajedno dobro izmiksamo. Dodamo vino.
4. Dodamo kiselo vrhnje - do 2 dl (može i manje), te lagano umiješamo.
5. U pripremljenu masu dodamo sitno narezane kockice kiselog krastavca, sitno nasjeckani peršinov list i sitno nasjeckane kapare, te dobro izmiješamo.
Nema komentara:
Objavi komentar