Za vegetarijance može biti jelo, za nas svejede prilog-salata
Sastojci:
100g kuhanog kukuruza šećerca (zrno)
100g kuhanog slanutka
100g kuhanog graška
100g kuhanih kockica mrkve
200g naribane mrkve
2 krastavca
1 patišon (može i neka druga tikvica bijelog mesa)
700g koktel rajčica ili nekih drugih sitnijih rajčica
sjemenke lana i/ili sezama po želji
ulje, ocat, sol
Priprema:
1. Naribanu mrkvicu malo zasladimo šećerom ili medom.
Krastavce i tikvicu ogulimo, po želji, i narežemo na kockice.
1. Zajedno izmiješamo naribanu mrkvicu, grašak, kukuruz, slanutak, kockice mrkve, krastavaca i tikvice, te cijele rajčice.
2. Začinimo sa soli, hladno prešanim uljem suncokreta i octom (jabučni i/ili aceto balsamico).
Ostavimo na hladnom 1-2 sata da se okusi prožmu i jelo je gotovo.
Posluživanje:
Feng Shui salatu poslužimo uz hladni narez, roštilj ili kao samostalno jelo.
Nema komentara:
Objavi komentar