Sastojci:
40g svježeg kvasca
2dl mlijeka
200g maslaca
260g šećera
850-900g mekog brašna
malo cimeta
1 jaje
malo sitno sjeckanih badema, i/ili lješnjaka
Priprema
1. U mlako mlijeko dodamo kvasac, malo šećera i brašna i pustimo na toplom mjestu.
2. Kad smjesa dobije lijepu pjenicu u nju dodamo 150g toplog maslaca, ostatak brašna i šecera i umijesimo tijesto. Opet ostavimo tijesto na toplom mjestu da mu se volumen udvostruči.
3. Tijesto razvaljamo na što tanje i dvije trećine premažemo preostalim maslacem i posipamo cimetom.
4. Tijesto preklopimo tako da nam je maslac s cimetom izmedu svih ploha tijesta i još malo razvaljamo.
5. Režemo trakice širine 1cm, zavijamo ih u spiralu i oblikujemo cvjetiće.
Cvjetiće stavljamo na namašteni lim za pečenje ili u papirnate košarice.
6. Svaki cvjetić premažemo razmučenim jajetom i posipamo bademima, ili lješnjacima.
7. Pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 20 minuta, a ako smo napravili manje cvjetiće povisimo temperaturu i skratimo vrijeme pečenja.
Na kolačiće možemo stavljati i sjemenke lana, ili sezama ...
Nema komentara:
Objavi komentar