Sastojci:
500g lisnatog tijesta
1 glavica luka
3 veeelike mrkve
50g maslaca
200g svježeg kravljeg sira
100g kiselog vrhnja
malo parmezana ili nekog drugog aromatičnog naribanog sira
2 jaja
1 žutanjak
mažuran
3 žlice mlijeka
maslac za premazivanje posude za pečenje i savijače
sol i papar
Priprema:
1. Očišćeni i sitno nasjeckani luk stavimo na maslac i dodamo krupno naribanu mrkvu. Sve zajedno dinstamo dok malo ne omekša. Zatim dodamo 2 žlice mlijeka, sol i papar i pustimo da se dobro prodinsta.
2. Posebno izmiješamo sireve i vrhnje sa žlicom mlijeka da dobijemo kremastu masu.
3. Promiješamo izdinstano povrće, masu sa sirevima, jaja, mažuran, sol i papar.
4. Na tanko izvaljamo lisnato tijesto i namažemo pripremljenim nadjevom, te zarolamo.
5. Savijače stavimo u tepsiju koju smo prije toga dobro namazali maslacem, i premažemo ih žutanjkom.
6. Pečemo 30-35 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, uz povremeno premazivanje maslacem.
Posluživanje:
Uz ove savijače izvrsno prija jogurt ili neko drugo kiselo mlijeko.
Nema komentara:
Objavi komentar