Dobrodošli!!!

Budući da je hrana jedan od bitnijih faktora koji nas drži na životu ovaj blog posvećujem prije svega toj divnoj
HRANI - njenom uzgoju, obradi ...
Recepti su uglavnom bazni - dakle početak nečeg što se može nadograđivati, mijenjati, prilagođavati.
Uz temu hrane povremeni osvrt na neke zdravstvene teme mislim da ne bi trebao smetati, pa idemo dalje ...

Neke sadržaje možete pogledati na:

vrt iz snova

a dio sadržaja u drugoj formi možete pratiti i na:

Just food or ... - web site

Nadam se da ćete pronaći nešto što vas zanima, nešto što će vas razveseliti, a nadam se ponekad i pomoći.
Uživajte :)

ponedjeljak, 11. kolovoza 2008.

Savijača s mrkvama

Sastojci:
500g lisnatog tijesta
1 glavica luka
3 veeelike mrkve
50g maslaca
200g svježeg kravljeg sira
100g kiselog vrhnja
malo parmezana ili nekog drugog aromatičnog naribanog sira
2 jaja
1 žutanjak
mažuran
3 žlice mlijeka
maslac za premazivanje posude za pečenje i savijače
sol i papar

Priprema:
1. Očišćeni i sitno nasjeckani luk stavimo na maslac i dodamo krupno naribanu mrkvu. Sve zajedno dinstamo dok malo ne omekša. Zatim dodamo 2 žlice mlijeka, sol i papar i pustimo da se dobro prodinsta.
2. Posebno izmiješamo sireve i vrhnje sa žlicom mlijeka da dobijemo kremastu masu.
3. Promiješamo izdinstano povrće, masu sa sirevima, jaja, mažuran, sol i papar.
4. Na tanko izvaljamo lisnato tijesto i namažemo pripremljenim nadjevom, te zarolamo.
5. Savijače stavimo u tepsiju koju smo prije toga dobro namazali maslacem, i premažemo ih žutanjkom.
6. Pečemo 30-35 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, uz povremeno premazivanje maslacem.

Posluživanje:
Uz ove savijače izvrsno prija jogurt ili neko drugo kiselo mlijeko.


Nema komentara:

Prilagođeno pretraživanje