1,2l vode
komadić suhog mesa
700g krumpira
2-3 velike mrkve
malo celera, pastrnjaka - po želji
1,5 žlica brašna
sol, papar, začini po želji
sitno kosani list peršuna
Priprema:
1. U litru hladne vode stavimo komadić suhog mesa da se lagano prokuha.
2. Dodamo na kockice narezan, očišćeni, krumpir. Kad juhica ponovo zavrije dodamo na kockice narezanu, očišćenu, mrkvu, celer i/ili pastrnjak.
3. Kad juhica vrije 5 minuta dodamo, u 2 dl mlake vode umućeno, brašno (moja baka je radila laganu zapršku). Pustimo da se kuha, uz povremeno miješanje, da se krumpir skuha.
4. Na kraju dodamo sitno kosani peršunov list i začinimo prema želji.
Posluživanje:
Prilikom serviranja juhicu još posipamo svježim kosanim peršunom.
Nema komentara:
Objavi komentar