Dobrodošli!!!

Budući da je hrana jedan od bitnijih faktora koji nas drži na životu ovaj blog posvećujem prije svega toj divnoj
HRANI - njenom uzgoju, obradi ...
Recepti su uglavnom bazni - dakle početak nečeg što se može nadograđivati, mijenjati, prilagođavati.
Uz temu hrane povremeni osvrt na neke zdravstvene teme mislim da ne bi trebao smetati, pa idemo dalje ...

Neke sadržaje možete pogledati na:

vrt iz snova

a dio sadržaja u drugoj formi možete pratiti i na:

Just food or ... - web site

Nadam se da ćete pronaći nešto što vas zanima, nešto što će vas razveseliti, a nadam se ponekad i pomoći.
Uživajte :)

subota, 19. srpnja 2008.

Brza savijača od zelja

Bez sira, kao savijača i brzo gotova. Dolaze gosti, još stignete.

Sastojci:
jedna manja glavica zelja
1 paket gotovih kora za savijače (Tena)
malo soli
malo papra
1dl kiselog vrhnja
ulje

Priprema:
1. Na čistu, jako mokru kuhinjsku krpu stavimo jedan list kore. Na koru stavimo drugu, jako, mokru kuhinjsku krpu.
2. Zelje naribamo i stavimo u malo pouljenu širu posudu na laganiju vatru da se zelje popari. Dodamo soli i papra po ukusu, i pustimo da se ohladi.
3. Uključimo pećnicu na 220°C.
4. Skinemo mokru krpu s kore i lagano pošpricamo uljem. Na to stavimo drugu koru i ponovimo postupak s krpom koju dodatno smočimo. Kada i druga kora omekša na polovicu stavimo zelje, zavijemo i stavimo u nauljenu tepsiju.
5. Postupak ponavljamo dok ne potrošimo kore i nadjev.
6. Stavimo peći u dobro zagrijanu pećnicu.
7. Kad savijača lagano porumeni, premažemo ju s kiselim vrhnjem.
8. Zapečemo i jelo je gotovo.

Posluživanje:
Uz ovu savijaču serviramo jogurt ili neko drugo kiselo mlijeko. Kako bi se savijača ljepše rezala, nakon pečenja ju pokrijemo čistom vlažnom krpom na desetak minuta.

1 komentar:

lucky kaže...

ma super! probat ću!

Prilagođeno pretraživanje