Bez sira, kao savijača i brzo gotova. Dolaze gosti, još stignete.
Sastojci:
jedna manja glavica zelja
1 paket gotovih kora za savijače (Tena)
malo soli
malo papra
1dl kiselog vrhnja
ulje
Priprema:
1. Na čistu, jako mokru kuhinjsku krpu stavimo jedan list kore. Na koru stavimo drugu, jako, mokru kuhinjsku krpu.
2. Zelje naribamo i stavimo u malo pouljenu širu posudu na laganiju vatru da se zelje popari. Dodamo soli i papra po ukusu, i pustimo da se ohladi.
3. Uključimo pećnicu na 220°C.
4. Skinemo mokru krpu s kore i lagano pošpricamo uljem. Na to stavimo drugu koru i ponovimo postupak s krpom koju dodatno smočimo. Kada i druga kora omekša na polovicu stavimo zelje, zavijemo i stavimo u nauljenu tepsiju.
5. Postupak ponavljamo dok ne potrošimo kore i nadjev.
6. Stavimo peći u dobro zagrijanu pećnicu.
7. Kad savijača lagano porumeni, premažemo ju s kiselim vrhnjem.
8. Zapečemo i jelo je gotovo.
Posluživanje:
Uz ovu savijaču serviramo jogurt ili neko drugo kiselo mlijeko. Kako bi se savijača ljepše rezala, nakon pečenja ju pokrijemo čistom vlažnom krpom na desetak minuta.
1 komentar:
ma super! probat ću!
Objavi komentar