Dobrodošli!!!

Budući da je hrana jedan od bitnijih faktora koji nas drži na životu ovaj blog posvećujem prije svega toj divnoj
HRANI - njenom uzgoju, obradi ...
Recepti su uglavnom bazni - dakle početak nečeg što se može nadograđivati, mijenjati, prilagođavati.
Uz temu hrane povremeni osvrt na neke zdravstvene teme mislim da ne bi trebao smetati, pa idemo dalje ...

Neke sadržaje možete pogledati na:

vrt iz snova

a dio sadržaja u drugoj formi možete pratiti i na:

Just food or ... - web site

Nadam se da ćete pronaći nešto što vas zanima, nešto što će vas razveseliti, a nadam se ponekad i pomoći.
Uživajte :)

subota, 19. srpnja 2008.

Ukiseljeni patišoni sa krastavcima

Ukusna ukiseljena salata, a još k tome i dekorativna

Sastojci:
1/2 kg mladih patišon tikvica
1/2 kg mladih krastavaca
3dl 9%-tnog octa
9dl vode
2 žlice šećera
1 žlica soli
kopar
papar u zrnu

Priprema:
1. Mlade patišone i krastavce dobro operemo, te ih poslažemo u čiste, suhe staklenke. Dodamo papar u zrnu i kopar. (odozgo možemo složiti grančice kopra kako plodovi ne bi isplivali na površinu).
2. Zakuhamo ocat, vodu, sol i šećer i prelijemo po krastavcima i patišonima i zatvorimo staklenke.
Kolicina tekućine ovisi o gustoći poslaganih plodova u staklenci.
3. Pasteriziramo i pustimo da se polagano ohladi i jelo je gotovo.

Posluživanje:
Ovu salatu serviramo uz jela uz koja nam, inače, odgovaraju kiseli krastavci, a buduci da je vrlo dekorativna možemo je koristiti u raznim situacijama.


Nema komentara:

Prilagođeno pretraživanje