Ukusna ukiseljena salata, a još k tome i dekorativna
Sastojci:
1/2 kg mladih patišon tikvica
1/2 kg mladih krastavaca
3dl 9%-tnog octa
9dl vode
2 žlice šećera
1 žlica soli
kopar
papar u zrnu
Priprema:
1. Mlade patišone i krastavce dobro operemo, te ih poslažemo u čiste, suhe staklenke. Dodamo papar u zrnu i kopar. (odozgo možemo složiti grančice kopra kako plodovi ne bi isplivali na površinu).
2. Zakuhamo ocat, vodu, sol i šećer i prelijemo po krastavcima i patišonima i zatvorimo staklenke.
Kolicina tekućine ovisi o gustoći poslaganih plodova u staklenci.
3. Pasteriziramo i pustimo da se polagano ohladi i jelo je gotovo.
Posluživanje:
Ovu salatu serviramo uz jela uz koja nam, inače, odgovaraju kiseli krastavci, a buduci da je vrlo dekorativna možemo je koristiti u raznim situacijama.
Nema komentara:
Objavi komentar