Sastojci:
Tijesto:
120g glatkog brašna
70g maslaca ili margarina
1 čajna žlićica praška za pecivo
1 žutanjak
50g šećera u prahu
1 žlica ruma
Nadjev:
1 bjelanjak
70g mljevenog maka
30g šećera u prahu
od 1/2 limuna naribana korica
Priprema:
Priprema tijesta:
1. Umijesimo glatko tijesto od brašna, praška za pecivo, maslaca, žutanjka, šećera u prahu i ruma.
2. Tijesto omotamo plastičnom folijom i spremimo u hladnjak barem na pola sata.
3. Na pobrašnjenoj podlozi izvaljamo tijesto i režemo krugove promjera 4 cm.
Priprema nadjeva:
1. Istučemo snijeg od bjelanjka, primiješamo mak, šećer u prahu, i naribanu limunovu koricu.
Daljnji postupak:
1. Na sredinu krugova od tijesta stavljamo nadjev i rubove krugova na tri strane podižemo kako bismo dobili trokute.
2. Trokute poslažemo na papir za pečenje, ili na namašten i pobrašnjen lim i pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 15 minuta.
Recept je iz posebnog broja Mile "200 recepata za 30 najsladih dana" iz 1997. godine
Nema komentara:
Objavi komentar