Sastojci:
1 svježi kvasac (40g) ili vrecica Di-go instant kvasca
200g crnog pšeničnog brašna
200g raženog brašna
1 žlica šećera
4 dl mlijeka
3 žlice sjemenki lana
50 g maslaca
1 žutanjak
1-1,5 žlicica soli
Priprema:
1. Svježi kvasac, mlijeko, šećer i 2 žlice brašna izmiješamo i ostavimo na toplom da se zapjeni.
2. U zapjenjenu masu dodamo brašna, otopljeni maslac, sjemenke lana, sol i žutanjak i sve dobro izmiješamo. Masa koju dobijemo je jako ljepljiva.
3. Ostavimo na toplom da se tijesto digne (dobije dvostruki volumen), te još jednom izmiješamo kuhačom.
4. Pomoću dvije žlice tijesto stavljamo u kalupiće. Vodom navlažimo prste pa poravnamo tijesto u kalupima.
5. Pečemo u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, oko pola sata - kad peciva lijepo porumene.
6. Pečena peciva izvadimo, okrenemo i stavimo na rešetku da se ohlade.
Ova peciva su ukusna i kao samostalno jelo i kao dodatak uz obrok.
Nema komentara:
Objavi komentar